Over Woeshie

Mijn naam is Lut. Geboren in het fantastische jaar 1968. Ik hou ontzettend veel van mensen. Van de natuur. Van dieren. Ook planten. Van alles wat leeft en bezieling uitademt. Daarom wil ik ook graag creatief aan de slag gaan met onze jongste generatie zieltjes, vol wijsheid en speelsheid.

Zelf ben ik moeder van drie prachtige kinderen. Nu zij hélemaal klaar zijn om hun eigen vleugels uit te slaan, voel ik me klaar om een nieuwe generatie fantastische (b)engeltjes te ontvangen. Samen met hen wil ik creatief aan de slag gaan via vilten, macramé en wie weet wat er zich nog verder ontvouwt.

De tijd voelt rijp om mijn droom waar te maken: een veilige, creatieve bedding vormen voor kinderen, op mijn manier, op mijn ritme!

Met lichte blos op de wangen doe ik een poging om mijn manier van zijn te omschrijven: ik hou van zachtheid en zorgzaamheid. Ik droom van een wereld waarin mensen op een respectvolle en verdraagzame manier met mekaar omgaan. Graag ervaar ik het leven met speelse vrolijkheid en ver-wonder-ing.

Samen-zijn met kinderen loopt als een rode draad door mijn leven...

Nog voor ik trouwde was ik een tijdje hoofdleidster bij de Chiro van mijn geboortedorp Nijlen. Toen ik moeder werd, besloot ik om thuis te werken, ter ondersteuning van mijn man in zijn zaak én om voor de kinderen te zorgen.

Ondertussen bleef ik nog jarenlang actief in de Chiro als volwassen begeleider en als kookouder.

Omdat één van mijn passies dansen is, gaf ik ook een tijdje dansles bij ‘Spiegels’ en turnkring ‘Lenig en Vlug Nijlen’.

Naarmate onze kinderen zelfstandiger werden, ging ik weer buitenshuis werken nl. bij kinderopvang ‘Kikoen’. Daar genoot ik ook heel erg van werken in een team.

Wat ik dan zo heerlijk vind aan werken met kinderen? Hun speelsheid, hun openheid, hun puur-zijn!

In mijn vrije tijd heeft knutselen altijd al een grote rol gespeeld (vilten, breien, haken, macramé...). Het geeft me vervulling en diepe ontspanning. De lieve schaapjes voorzien ons van zulk een leuk materiaal: wol in overvloed!

Dus ja, tijd om die handwerkkriebels door te geven...

Tijd voor een nieuw verhaal: een atelier waar ik kinderen kan ontvangen en hen creatief aan het werk kan stellen. Op die manier kunnen ze spelenderwijs groeien en bloeien.

Bekijk workshops